Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 15.3.2024
(vybraná jídla a restaurace)
LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE
ČERVENÝ JELEN
Hybernská 1034/5, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.
Polévky:
Kohoutí vývar | játrový knedlík | vaječné nudle | mrkev | – 85 Kč
Karotkový krém | zázvor | kokosové mléko | koriandr | brioška | – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Nadívané jarní kuřátko | 1/2 | slaninová nádivka se šalvějí | citronové jus | špenátové listy | konfitovaná kořenová zelenina v kachním tuku | – 235 Kč
Hřbetní filet z tresky | 160g | omáčka s medvědím česnekem | pórek | hrášek | bramborová rosti | – 245 Kč
Hovězí steak „Strinberg“| 180g | cibulovo-hořčičná krusta | pepperonatta | pečená brambora na soli | zakysaná smetana s bylinkami | – 265 Kč
Pečená vaječná frittata | Ementál | čedar | batáty | brokolice | jarní cibulka | – 225 Kč
Dýňové risotto | Hokaido & máslová dýně| rajčata | Gorgonzola| Mascarpone | | dýňová semínka | – 230 Kč
Dezert:
Maxi makronka| krém z mléčné čokolády | karamelizované ořechy | – 85 Kč
Speciální nabídka:
V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.
Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.
HYBERNSKÁ
Hybernská 1003/7, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:40 do 14:30 hodin.
Polévky:
Hrachová polévka s opečenou paprikovou klobásou – 45 Kč
Kapustová polévka se slaninou, smetanou, bramborem a mletou paprikou – 45 Kč
Hlavní jídlo:
Znojemská hovězí pečeně na másle restované okurky a pečená jasmínová rýže – 159 Kč
Jelení ragú se šípkovou omáčkou, karlovarským knedlíkem a chutney z rakytníku – 169 Kč
Pljeskavica z vepřového, hovězího a telecího masa s mladou cibulkou, mletou paprikou, kmínem, smaženými bramborami grenaille, jogurtovým ajvarem a trhaným listovým salátem – 159 Kč
Kuřecí řízečky v parmazánové strouhance, bramborová kaše a okurkový salát – 159 Kč
Vepřová plec se smetanovou paprikovou omáčkou a máslovými spetzlemi – 149 Kč
Krůtí prsa na tymiánu s rajčatovou omáčkou, černou čočkou Beluga a pečenou cuketou s kukuřicí – 159 Kč
Grilovaná vepřová krkovice, pepřová omáčka, pečené brambory a dip z dijonské hořčice – 159 Kč
Dezert:
Věneček – 45 Kč
Nápoje k obědu:
Sklenici filtrované neperlivé / perlivé vody, 0,25l – 10 Kč
Čepovanou pomerančovou limonádu, 0,25l – 22 Kč
Nealkoholické pivo Birell, 0,3l – 33 Kč
LOKALITA V CELNICE ULICE
LA GARE
V Celnici 1038/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.
Polévka:
Krém z červené řepy, kozí sýr – 85 Kč
Předkrm:
Tarte flambée se sýrem munster – 235 Kč
Hlavní jídlo:
Grilovaná hlíva, grenaille, vejce 63°C, holandská omáčka – 247 Kč
Černé risotto, tomaty, kalamáry – 295 Kč
Králičí hřbet plněný olivami a bylinkami, koňaková omáčka, špecle – 348 Kč
Grilované hovězí žebro, marinovaná cibule, dušená rýže – 267 Kč
Hovězí roastbeef, pepřová omáčka, Lyonské brambory – 316 Kč
CACAO PRAGUE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Polévka:
Bramboračka – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Club Sandwich se smaženými brambůrky – 169 Kč
Rigatoni Picante s pečenou dýní – 155 Kč
Okurková limonáda – 40 Kč
KOLKOVNA CELNICE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Francouzská cibulačka se sýrovým toustem, 0,33l – 45 Kč
Hlavní jídlo:
BBQ žebra a křídla, coleslaw, bagetka – 209 Kč
1/4 Kuře na paprice, houskový knedlík – 169 Kč
RESTAURACE OBECNÍ DŮM
Nám. Republiky 1090/5, Praha 1
Polévky:
Jemný hráškový krém, parmazánová arancina – 125 Kč
Předkrmy:
Caesar salát, grilované kuřecí prso, ančovičkový dresink, chlebový chips, parmazán – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Pošírovaný mořský vlk, šafránová tarhoňa, zelený olej, marinované olivy – 349 Kč
Krůtí steak špikovaný slaninou, opečené brambory, omáčka z medvědího česneku – 329 Kč
Kančí ragů s kořenovou zeleninou, špecle opékané na sádle – 285 Kč
LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE
KOGO Slovanský dům
Na Příkopě 22, Praha 1
Speciální denní nabídka:
CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč
RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč
KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč
FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč
CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč
FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč
SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč
LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE
PUBLIC CHILLI
Ovocný trh 12, Praha 1
Polévka:
Kuřecí vývar s rozšlehaným vejcem – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Vepřové masové kuličky na rajské omáčce s kokosovou rýži, koriandrem – 229 Kč
Pad thai s kuřecím masem, zeleninou a praženými arašídy – 239 Kč
Bun nem smažené vepřové závitky se salátem, rýžovými nudlemi, sladkokyselou omáčkou, praženými arašidy a křupavou cibulkou – 229 Kč
Speciální nabídka:
KURZY VAŘENÍ
V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.
Více informací ZDE V ODKAZU.
NA ČEPU
Ovocný trh 1096/8, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévky:
Květáková s vejcem, 0,3l – 50 Kč
Kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi, 0,3l – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Rolovaná kachna, zelí, houskový knedlík, 130g – 219 Kč
Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor, 130g – 190 Kč
Kuřecí játra na víně, bramborové hranolky, 130g – 195 Kč
Burrito z trhaného vepřového masa, malý salátek, 250g – 195 Kč
Míchaný zeleninový salát s quinoa a mozzarellou, toast, 250g – 255 Kč
Menu:
Kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi 0,3l & Pečené pštrosí vejce, bramborová kaše, 150g – 225 Kč
Nápoje k obědu:
Birell, birell pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Čepovaná malinovka, 0,25l – 39 Kč
Filtrovaná voda s citrusy, 0,45l – 39 Kč
NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / – každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!
Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.
GAMBEROROSSO
Jakubská 744/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Crema di carote con cannella – mrkvový krém se skořicí – 65 Kč
Hlavní jídlo:
Insalata Nizza míchaný sezonní – salát s tuňákem, černé olivy, vejce – 179 Kč
Lasagne di verdure, insalata, besciamella – zeleninové lasagne, salát, bešamel – 190 Kč
Gnocchi di patate con salsiccia, funghi, rosmarino – bramborové noky se salsicciou, houby, rozmarýn – 210 Kč
Filetto di dentice rosso, carota, piselli, bok choy, succo di yuzu – filet z chňapala červeného, karotka, hrášek, bok choy, yuzu jus – 355 Kč
Pizza Zucchine e Capra – fior di latte, bazalkové pesto, cuketa, kozí sýr, piniové oříšky – 189 Kč
LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE
AMANO
Na Poříčí 48, Praha 1
Polední menu servírují formou denních specialit ve všední dny od 12:00 do 15:00 hod.
Nabídka:
Polévka 125 Kč
Pasta / Risotto 345 Kč
Maso / Ryba 395 Kč
Menu:
Velouté z medvědího česneku, milánské vejce 63 °C
Grilovaný kančí hřbet s Umbrijskou čočkou, omáčka z Foie Gras
CAFÉ IMPERIAL
Na Poříčí 1072/15, Praha 1
Polévka:
Cibulový krém s parmazánovým crumblem – 79 Kč
Předkrm:
Pralinky z kozího sýra s vlašskými ořechy, brusinkami a rukolovým salátem – 179 Kč
Hlavní jídlo:
Grilované hovězí medailonky s pepřovou omáčkou, fazolkami a slaninovým bramborem – 289 Kč
Pečená jehněčí kýta s pommery omáčkou, bylinkovou polentou a pečenou zeleninou – 279 Kč
Treska v pivním těstíčku s hráškovým pyré, bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou – 269 Kč
LA REPUBLICA
Na Poříčí 1041/12, Praha 1
Polévka:
Pikantní thajská polévka – 40 Kč
Hlavní jídlo:
Houbové rizotto – 159 Kč
Kuřecí prso v křupavém těstíčku s bramborovou kaší – 169 Kč
Chilli con carne s jasmínovou rýží – 179 Kč
Hovězí flank steak s rozmarýnovými brambory a pepřovou omáčkou – 299 Kč
Losos s chorizem, cherry rajčaty a čerstvou bazalkou – 299 Kč
NEXT DOOR by IMPERIAL
Zlatnická 1126/3, Praha 1
Polévka:
Vývar ze zvěřiny s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou – 85 Kč
Předkrm:
Terina z iberijského vepřového Joselito s marinovanými pimientos de padrón – 195 Kč
Hlavní jídlo:
Filet z vlkouše s brokolicí, lískovými ořechy a salsou z řapíku a okurek – 315 Kč
Grilovaná hovězí kýta s omáčkou béarnaise, rukolou a rozmarýnovými bramborami – 295 Kč
Krokety z králíka s polníčkem a omáčkou z hrubozrnné hořčice – 285 Kč
LOKALITA CELETNÁ ULICE
PIVOVAR U SUPA
Celetná 563/22, Praha 1
Polévka:
Bramboračka se sušenými houbami – 57 Kč
Hlavní jídlo:
Kuře na paprice s tarhoňou – 175 Kč
Povidlové buchtičky s vanilkovou omáčkou – 175 Kč
PASTA FRESCA
Celetná 11, Praha 1
Polévka:
Hrášková polévka s opečenou slaninou – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Tagliatelle s cuketou, brokolicí a lilkem – 198 Kč
Spaghetti Pasticciata se sušenou šunkou, straccitellou, smetanou a omáčkou z rajčat – 225 Kč
Vepřová pečeně s hříbkovou omáčkou, špenátem a rozmarýnovými brambory – 328 Kč
LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ
BRASSERIE THE JULIUS
Senovážné náměstí 939/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Denní polévka – 85 Kč
Předkrmy:
Tatarák z hovězího masa s majonézou, kapary, topinky z bílého chleba – 140 Kč
Hlavní jídlo:
Steak z Top Blade USA, zelené fazolky, červená cibule, bramborová kaše, rozmarýnový demi-glace – 290 Kč
Kuřecí Pad Thai vaječné nudle, zelenina, koriandr, arašídy, limetka, smažená cibulka – 280 Kč
Opečený filet z candáta, jarní zelenina na másle, cukrový hrášek, rajčatová pěna, výhonky – 290 Kč
Hlíva královská, zastřené vejce, cizrnové pyré, omáčka beurre blanc s naším bylinkovým olejem – 280 Kč
Pasta carbonara, italská slanina guanciale, žloutek, sýr Pecorino, čerstvě mletý pepř – 290 Kč
Dvouchodové menu:
Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč
Dezerty:
Trhanec se sladkým tvarohem, malinový džem, borůvky – 140 Kč
Čokoládová zmrzlina s Nutellou – 90 Kč
Něco zdravého:
Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč
Extra losos – 110 Kč
Extra kuře – 70 Kč
ZEM PRAGUE
Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Hovězí kroketa, Červené zelí, Švestky, Lískové ořechy – 210 Kč
Miso polévka, Udon nudle, Mrkve, Tofu, Koriandr – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Vepřová líčka, Čočka, Fermentovaný tuřín, Vepřový vývar – 396 Kč
Pečená řepa, Mrkvové pyré, Pikantní granola, Bryndza – 376 Kč
Dezert:
Jahodové mochi, Yuzu, Sakura, Kaviár, Matcha ice cream – 210 Kč
HOFFA BAR PRAHA
Senovážné náměstí 22, Praha 1
Polévka:
Frankfurtská polévka, 4 dcl – 70 Kč
Domácí hovězí vývar, 4 dcl – 70 Kč
Polévka s hlavním chodem, 2 dcl – 30 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí quesadilla s domácím guacamole a zakysanou smetanou , 150g – 180 Kč
Vepřový řízek na bylinkách s vídeňským bramborovým saláte, 150g – 180 Kč
Špagety s pestem z medvědího česneku, piniemi, rukolou a parmezánem, 150g – 160 Kč
Trhaný salát s roastbeefem, koprovo-křenovým dresinkem a bagetkou, 150g – 170 Kč
Dezert:
Dezert dle denní nabídky – 60 Kč
LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE
RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ
Jindřišská ulice 940/22, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
GULÁŠOVÁ POLÉVKA – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát – 189 Kč
TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 189 Kč
HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 179 Kč
Speciální tip:
PORCHETTA – pečená roláda ze selečí pečeně a boku s bylinkami, špenát s parmazánem a smetanou, bramborová kaše – 219 Kč
ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR
Jindřišská 937/16, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Nabídněte si z našeho špejlového baru:
Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks
LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA
MASARYČKA
Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.
Polévka:
Drůbeží kaldoun – 59 Kč
Předkrmy:
Mrkvový salát s jablky – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Penne alla Arrabiata se sýrem Grana Padano – 169 Kč
Koprová omáčka s hovězím masem, houskové knedlíky – 169 Kč
Kuřecí prsíčko zapečené v sýrovém těstíčku, mačkané brambory s jarní cibulkou, tatarská omáčka – 175 Kč
Filet z lososa s máslovými grenaillemi a hořčičnou omáčkou s koprem a medem – 249 Kč
LOKALITA NA FLORENCI
GREENTABLE – BISTRO
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
GREENTABLE – GASTRO LOUNGE
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.
LOKALITA OPLETALOVA ULICE
THE MONKEY BAR
Opletalova 21, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka ze sladkých brambor a mrkve s nakládaným zázvorem – 100 Kč
Předkrmy:
Salát s rukolou a marinovanou červenou řepou, sýr feta – 130 Kč
Hummus z červené řepy a kozího sýra – 150 Kč
Hlavní jídlo:
Rizoto s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem – 230 Kč
Zapečené gnocchi v lanýžové omáčce se sýrem brie – 250 Kč
Grilované kuřecí supreme na krémovém špenátu s pečenými cherry rajčátky – 250 Kč
Pečený vepřový bůček s teriyaki glazurou, podávaný s topinamburovým pyré, pak choi – 220 Kč
Grilovaný filet z lososa se zeleninou a sladkou sójovou omáčkouu – 240 Kč
Dezert:
Snickers dort se slaným karamelem – 100 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK
PEONY ASIAN FUSION
Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka Miso Sake, tradiční japonská miso polévka, losos, mořské řasy, jarní cibulka – zdarma k hlavnímu jídlu
Hlavní jídlo:
Vit Chien Sot Tieu, křupavá kachna, pepřová omáčka, salát, jasmínová rýže – 239 Kč
Ramen Xao Ga, restované ramen nudle s kuřecím masem, mrkví, cibulí a vejcem, křupavá cibule – 219 Kč
Bo Luc Lac, restované hovězí kousky se zeleninou a Peony omáčkou, jasmínová rýže – 229 Kč
Sushi:
Rainbow Roll + 1 ks Gunkan Sake, okurka, krabí krém, nakládaná ředkev, losos, tuňák, krevety, avokádo, tobiko – 269 Kč
Koyto Roll + 1 ks Temaki Sake, losos, sýr, avokádo, okurka, krabí krém, sněhová omáčka, tobiko – 269 Kč
Nápoje:
Birell, pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Pilsner Urquell, 12°, 0,3l – 39 Kč
RESTAURACE TALÍŘ
Václavské nám. 779/16, Praha 1
Každý všední den připravujeme polední degustační menu.
Polévka a tři degustační talíře se podávají mezi 11:00 a 14:00 hod.
Denní menu:
Denní menu se podává mezi 12:00 a 14:00 hod.
Předkrm:
Mozzarella caprese s bazalkovým pestem a redukcí z balsamika – 180 Kč
Polévka:
Frankfurtská polévka s bramborami a restovaným párkem – 55 Kč
Kuřecí vývar s nudlemi, zeleninou a trhaným masem – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Wrap s kuřecím masem a zeleninou, nachos, koktejlový dip – 175 Kč
Grilovaný losos se špenátem, rozmarýnové brambory Grenaille – 260 Kč
Thajské kuřecí curry s koriandrem a jasmínovou rýží – 165 Kč
Svíčková na smetaně z Holštýnského býčka s karlovarským muffinem a brusinkami – 180 Kč
Plumlovský krůtí řízek s bramborovými kroketami, sýrem a ředkvičkovou remuládou – 175 Kč
Dezert:
Jablečný koláč s drobenkou – 95 Kč
LOKALITA ŠTĚPÁNSKÁ ULICE
ALCRON RESTAURANT
Hotel Alcron, Štěpánská 623/40, Praha 1
Předkrmy:
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z BATÁTŮ – PASTINÁK – MRKEV A CREME FRAICHE – 145 Kč
SALÁT S MEDVĚDÍM ČESNEKEM – VEJCEM – OKURKOU – ZAKYSANOU SMETANOU – CIBULÍ – 135 Kč
Hlavní jídlo:
MOŘSKÝ VLK – MRKEV – GRILOVANÁ ČEKANKA – ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA – 380 Kč
KROUPOVÉ RIZOTO – DÝNĚ – KVĚTÁK – 365 Kč
PLNĚNÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK HUSÍM MASEM – KEDLUBNOVÉ ZELÍ –HUSÍ JUS – SMAŽENÁ CIBULKA – 375 Kč
RIB-EYE – GRATINOVANÉ BRAMBORY– CIBULE – 785 Kč
Dezert:
BABA AU RUM – MASCARPONE – KARAMELOVÁ ZMRZLINA – 140 Kč
ŠVESTKOVÝ SORBET – 70 Kč
Navíc můžete využít i nabídku A LA CARTE v odkazu ZDE
LOKALITA VODIČKOVA ULICE
BOHEMIA GOOSE
Vodičkova 682/20, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévky:
Frankfurtská polévka – 59 Kč
Výběr polévek z našeho stálého menu za zvýhodněnou cenu – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky – 179 Kč
Trhaný přeštický čuník na restovaných bramborách se sázeným vejcem – 179 Kč
1/2 Pečeného kuřete, nakládaná zelenina, pažitkové brambory – 175 Kč
Kuře na červeném kari se zeleninou a rýží – 179 Kč
Francouzské brambory – 179 Kč
Dezert:
Dezert dle denní nabídky – 69 Kč
GARDEN´S RESTAURANT
Vodičkova 35, Praha 1
Polévky:
Hovězí vývar, játrové knedlíčky, domácí nudle, zelenina – 155 Kč
Předkrmy:
Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 325 Kč
Tatarák z daňka, lanýžové perličky, lanýžový olej, parmezán, pečivo – 325 Kč
Smoukovaná hovězí roštěná, yuzu okurka, perlová cibulka, dijon majonéza, piklovaná hořčičná semínka – 325 Kč
Hlavní jídlo:
Dančí ragú na červeném víně, estragonové krokety, lardo, lesní houby, pálená šalotka – 445 Kč (3 chodové menu 670 Kč)
Mořský ďas, langustýnka, grilovaný artyčok, bramborový fondant, bisque, špenát, microgreens – 680 Kč (3 chodové menu 905 Kč)
LOKALITA NÁRODNÍ ULICE
CAFÉ LOUVRE
Národní 22, Praha 1
Polévka:
HRSTKOVÁ POLÉVKA, 0,25l – 59 Kč
VELKÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA SE ŠAFRÁNEM, máslové krutóny, 0,4l – 99 Kč
VELKÝ HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVÝM KNEDLÍKEM A ZELENINOU, 0,4l – 79 Kč
Hlavní jídlo:
VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO, koprová omáčka, houskové knedlíky, 120g – 179 Kč
KONFITOVANÉ KRŮTÍ PRSÍČKO S JABLKY A TYMIÁNEM, restované halušky s hlávkovým zelím a slaninou, 150g – 189 Kč
SMAŽENÝ HOLANDSKÝ ŘÍZEK, bramborová kaše, zelný salátek s červenou řepou a lehkou majonézou, 150g – 199 Kč
KUŘECÍ NUDLIČKY KUNG-PAO, dušená jasmínová rýže, 150 g – 189 Kč
VEGETARIÁNSKÉ ZADĚLÁVANÉ „DRŠŤKY“ S PAPRIKOU (z hlívy ústřičné), domácí rozmarýnový chléb, 350g – 179 Kč
SPECIALITA – ZAPEČENÉ LASAGNE S KOUSKY LOSOSA A MLADÝM ŠPENÁTEM V SÝROVÉ OMÁČCE, 350g – 259 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 180g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč
PUSINKOVÁ ROLÁDA – 59 Kč
KOZLOVNA U PAUKERTA
Národní 981/17, Praha 1
Polévka:
Kulajda s hříbky a vejcem – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Fusilli alla Bolognese, sypané parmazánem, 280g – 179 Kč
Smažené kuřecí řízečky s bramborovou kaší a malým okurkovým salátem, 150g – 185 Kč
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, dušené zelí, smažená cibulka, 3 ks – 182 Kč
RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ
Národní 39, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
GULÁŠOVÁ POLÉVKA – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÝ DRŮBEŽÍ KARBANÁTEK, mačkané brambory, rajčatový salát – 189 Kč
TRHANÁ HLÍVA V PITA CHLEBU, okurkové tzatziki, mesclun – 189 Kč
HOVĚZÍ TOKÁŇ na bílém víně s paprikami, dušená rýže – 179 Kč
Speciální tip:
PORCHETTA – pečená roláda ze selečí pečeně a boku s bylinkami, špenát s parmazánem a smetanou, bramborová kaše – 219 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:
HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.